annawitkowskasurya4.jpg

Bio [1/2]

Surya is in 1984 geboren in Amsterdam Oost. In 2004 begon Surya op te treden op lokale podia en deed hij veel ervaring op bij open mic avonden zoals het legendarische Live on the Low. Inmiddels staat Surya bekend als een succesvol battle MC. Sinds 2005 wint hij vrijwel elke battle in Nederland, waaronder Freestyle voor de GRAP (4x), Lord of the Mic 2006 en de State TV battles van omroep BNN. Daarnaast verdedigt hij zijn ongeslagen status bij de a capella Punchout Battles.

In 2005 ontstonden "De Veelplegers", bestaande uit beatmaker Timmy V, Dax en Surya. Deze formatie won meerdere talentenjachten, waaronder Most Wanted 2007 met een unaniem jurybesluit. Ook brachten Surya en Timmy V datzelfde jaar het album "Visitekaartje" uit bij Fonos.

surya-en-robian2.jpg

Bio [2/2]

Samen met Robian en DJ Kalie bereikte Surya de finale van de Grote Prijs van Nederland 2008 in een stampvolle Paradiso. In de halve finale ging deze formatie er met de publieksprijs vandoor. Eind 2009 releasede Surya zijn eerste soloalbum "Suryalisme". Dit album werd op alle grote hiphop- en mediaplatforms (3voor12StatemagazineOOR, ...) erg positief gerecenseerd. De eerste single "Blijf van me stad af" draaide van januari tot mei 2010 op TMF en werd online honderdduizenden malen bekeken. De clip van de tweede single "De weg erheen" verscheen eind 2010 en draaide 3 maanden in high rotation op het hiphopkanaal van TMF.

Momenteel werkt Surya samen met beatmaker Dopaganda aan een derde album. Dit album zal in de loop van 2012 verschijnen, mits de mayakalender dit toelaat.

annawitkowskasurya2.jpg

Info

Showcase. Surya op jouw feest of festival? Vraag hier een offerte aan.

Freestyle. Boek Surya voor freestyle showcases, battles of improvisatie raps.

Workshop. Boek Surya voor een eenmalige masterclass of een cursus rap.

Hosting. Boek Surya als host voor een feest, wedstrijd of debat.